במאמר הבא נבאר כמה שאלות: למה צריך מזוזה בחדר? באיזה חדרים חייב מזוזה? האם צריך מזוזה במטבח? מותר להתקין מזוזה בלילה? ובכלליות נענה על כל השאלות על מיקום המזוזה בצורה נכונה על פי ההלכה.
למה צריך מזוזה בכל חדר?
על פי הלכות מזוזה ו’ י של הרמב”ם – חובה לקבוע מזוזה בכל שער של כל חדר בו אנו ישנים כולל השער החיצוני היינו בכניסה לבית. בכל חדר כולל חדר השינה חייב בקביעת מזוזה גם אם זה חדר פנימי, לכן מתקינים בכל החדרים שבבית.לכאלה שאוהבים לשלב סגנון ולהדר במצווה תוכלו לעיין בקטלוג שלנו >> מזוזות מעוצבות ולהנות ממבחר בתי מזוזה בעבודת יד.
האם צריך מזוזה במטבח?
מובא בילקוט יוסף טז שגם במטבח בו יש פתח כניסה אנו חייבים בקביעת מזוזה (בלי ברכה) גם אם אוכלים במטבח וגם אם לא. כמובן שחלל המטבח צריך להיות לפחות ד’ אמות על ד’ אמות וכך גודל שאר חדרים ששמים בהם מזוזה.
האם מותר להתקין מזוזה בחדר ליד שירותים? והאם מתקינים בשירותים מזוזה?
בחדר שנמצא על יד (סמוך) לשירותים (גם אם הם צמודים) מתקינים מזוזה אך בפתח השירותים עצמם אסור לקבע מזוזה! מדוע? מכיוון שזהו מקום טומאה.
מזוזה רק בכניסה לבית או שחייב גם מזוזה בחדרי שינה?
ובכן זה נכון מזוזה לכניסה לבית היא באמת החשובה מכולם אך אנו מחויבים להתקין מזוזות בכל חדר בבית, חוץ מהחדרים בהם יש איסור להתקין מזוזות. בשביל לדעת הלכות נוספות ואיך לברך על התקנת המזוזה עברו אל המדריך >> ברכה לקביעת מזוזה | מה מברכים ואיך קובעים מזוזה? כדאי לדקדק וללמוד מעט לפני בכדי לבצע הכל בצורה הכי טובה שאפשר, אחרי הכל זה הבית שלכם:)
קביעת מזוזה בלילה מותר או אסור?
מצוות קביעת מזוזה היא כל היום וכל הלילה, לכן אין איסור על התקנה של מזוזה בלילה למרות שהבן איש חי מביא בהלכות ב’ שמצוות מזוזה היא כמו צדקה, וצדקה נותנים בתפילת שחרית ומנחה ועדיף שלא לתת בערבית. לכן אם תרצו לצאת מהספק של הפוסק הבן איש חי כדאי יהיה לקבוע את המזוזה ביום. במצב שאין ברירה ניתן לקבוע גם בלילה.
מה מיקום הנכון של מזוזה על פי ההלכה?
התקנת המזוזה במיקום הנכון תמיד תיהיה בצד ימין של הנכנס לבית או לחדר ובשליש העליון של המשקוף, כאשר מי שמעדות אשכנז יתקין בהסבה לפנים הבית את המזוזה והספרדים קובעים את המזוזה בצורה ישרה ללא הטייה.